Äänimaljahieronta

Äänimaljahieronta on Peter Hessin kehittämä hierontametodi, jossa erilaisten soivien maljojen, gongien ja symbaalien avulla rentoutetaan kehoa ja mieltä.

Peter Hessin äänimaljahieronta

Äänellä ja sen aiheuttaman värähtelyn hoitavalla vaikutuksella ihmisen kehoon on idän kulttuureissa tuhansien vuosien perinne. Uskomusten mukaan maailma ja ihmiset luotiin alkuvärähtelystä.

Peter Hess kiinnostui äänihoidosta 60-luvulla tutki äänellä hoitamista useita vuosia Tiibetissä ja Nepalissa. Vuonna 1986 hän perusti äänihierontaan erikoistuneen koulutuslaitoksen Saksaan, josta on valmistunut jo yli 10 000 äänihoitajaa ympäri Eurooppaa. Peter Hess Instituutti tutkii myös äänen vaikutusta ihmiseen yhteistyössä neurobiologiologien sekä pedagogiikan ja psykoterapian ammattilaisten kanssa.

Mitä äänimaljahieronnassa tapahtuu?

Äänimaljahieronnassa hoidettavan ihmisen keholle asetetaan erikokoisia soivia maljoja, joiden fyysisesti koettava värähtely sekä niiden synnyttämä ääni saavat aikaan syvän rentoutumisen tilan. Äänimaljahoitaja saattaa myös soittaa isompia gongeja ja symbaaleja erilaisten hierontavaikutusten aikaansaamiseksi.

 

Äänimaljahieronnan etuna on, että se saavuttaa myös alueet johon hierojan kädet eivät yllä. Äänimaljahieronta saa kuvainnollisesti kehon solut värähtelemään.

Hierontaan käytettävät hoitavat maljat valmistetaan käsityönä Nepalin ja Pohjois-Intian työpajoissa. Maljoissa on käytetty yhteensä kahtatoista eri metallia, ja niitä on erikokoisia ja muotoisia käyttötarkoituksien mukaan.

Äänihieronnan vaikutuksia

Äänimaljahieronta puhdistaa mielen ja syvärentouttaa kehon. Tutkimuksien mukaan syvä rentoutuksen tila myös alentaa verenpainetta ja vaikuttaa aineenvaihduntaan. Useat kuvailevat oloaan äänimaljahieronnan jälkeen levänneeksi ja virkeäksi, jotka osaltaan auttavat parantamaan stressinsieto- ja keskittymiskykyä.

Äänimaljan sointu koskettaa syvintä olemustamme saaden sielumme hellästi värähtelemään. Ääni rentouttaa ja purkaa kehon ja mielen jännitystilat vapauttaen sisäiset voimavaramme ja vahvistaen kykyämme parantua. – Peter Hess –

 

Golfammattilainen Annika Nykänen